Wij zijn verhuisd!
Ons nieuwe adres:
Grutbroek 17
7008 AK Doetinchem

Meegroeien van de site is van groot belang

Ludgercollege

Door de jaren heen gaven grote én kleine organisaties ons het vertrouwen om samen te werken. U mag best weten dat wij hier trots op zijn. Daarom lichten we de komende periode een aantal projecten uit. Het Ludger College in Doetinchem (scholengemeenschap voor mavo/vmbo tl, havo, atheneum en gymnasium) heeft een goede naam en sfeer en staat bekend als een school waar de zaken goed zijn geregeld. Daar hoort natuurlijk een goede functionele website bij!

Website als totaalconcept dankzij samenwerking
Samen met het Ludger College en reclamebureau Pony Design Club ontwikkelde HPU een website. Een totaalconcept waar techniek, ontwerp en interactie tot in detail zijn uitgewerkt, passend bij de goed georganiseerde school. Het resultaat: een overzichtelijke, informatieve en gebruiksvriendelijke website die eenvoudig beheerd kan worden door het Ludger College zelf.

Inspelen op veranderingen
Maar de ontwikkelingen gingen snel. Toen de website gelanceerd werd waren mobiele smartphones en tablets bijvoorbeeld nog niet aan de orde. In samenspraak met de school konden we inspelen op deze trend met responsive design. Hierbij zijn alle belangrijke aanpassingen doorgevoerd die nodig zijn om ook de mobiele bezoeker van de site perfect te kunnen bedienen.

Alles centraal aangestuurd door één beheersysteem
Ondertussen bleef ook het aantal communicatiekanalen groeien waardoor het steeds arbeidsintensiever werd om mededelingen te plaatsen. Door alle kanalen op te nemen binnen één beheersysteem, worden bijgewerkte berichten op de website indien gewenst ook automatisch op de Tv-schermen in de school en op Facebook en Twitter geplaatst. In de toekomst een extra kanaal toevoegen is dankzij de flexibele opbouw van het systeem een fluitje van een cent.

Door slimme oplossingen werkt het Ludgercollege efficiënter

Slimme koppelingen
De website van het Ludger College is gekoppeld aan het roosterprogramma Untis, zodat ook de lesroosters centraal kunnen worden beheerd en automatisch op de website worden uitgelezen. Op dezelfde manier is ook het nieuwe Boekenfonds van de school volledig geautomatiseerd. Met één druk op de knop worden (huur en koop-) boeken automatisch ingedeeld bij de juiste leerlingen. Een efficiënte oplossing die enorm veel tijdwinst oplevert!

Efficiënt en altijd up-to-date
In de afgelopen jaren zijn wij samen met het Ludger College blijven kijken waar de kansen liggen om de website up-to-date te houden. En dat doen we nog steeds. Het is inmiddels een stuk efficiënter werken binnen het onderwijs en daar doen we het voor! ludgercollege.nl

Jasper Bouman is adviseur van het Ludger College en vertelt je graag meer!
jasper@hpu.nl - 0314 365008